Druga sedmica septembarskih aktivnosti “školskih patrola” 2013

16.09. i 17.09.2013. godine, učenici osnovnih škola Kreka i Sjenjak nastavili sa aktivnostima “školskih patrola” u drugom ciklusu za 2013. godinu.

Zajedno sa članovima policijskih stanica Istok i Zapad učenici osnovnih škola dijeljenjem edukativnih letaka educirali učesnike u saobraćaju o posljedicama prekršaja koje su učinili. Edukativni letci, pripremljeni u saradnji sa MUP TK, PU Tuzla sadrže članove zakona koji propisuju sankcije za najčešće saobraćajne prekršaje.

Dana 16.09.2013 godine učenici J.U.O.Š. „Sjenjak“ zajedno sa predstavnicima policijske stanice Istok su bili na lokaciji Simin Han.

Učenici četvrtog razreda J.U.O.Š. „Kreka“: Hasanović Edita i Kurtić Bakir, su u ulici Bosne Srebrene zajedno sa predstavnicima policijske stanice Zapad vršili radarsku kontrolu brzine vozila, upozoravili učesnike u saobraćaju o eventualnim prekršajima, na obavezu korištenja sigurnosnog pojasa i na posljedice prilikom upotrebe mobilnih telefona u vožnji, te obavezno korištenje dječijih sjedalica ako se u vozilu nalaze djeca mlađa od 5 godina, i dijeljeći im pritom edukativne letke.

Dana 17.09.2013 godine, učenici petog razreda J.U.O.Š. „Sjenjak“: Jašarević Sumeja i Elnur Srabović, su u ulici Armije BiH zajedno sa predstavnicima policijske stanice Istok upozoravili učesnike u saobraćaju o eventualnim prekršajima, na obavezu korištenja sigurnosnog pojasa i na posljedice prilikom upotrebe mobilnih telefona u vožnji, te obavezno korištenje dječijih sjedalica ako se u vozilu nalaze djeca mlađa od 5 godina, i dijeljeći im pritom edukativne letke.

Učenici četvrtog razreda J.U.O.Š. „Kreka“: Mahmutović Ema i Bogdanović Nino, su u ulici Bosne Srebrene zajedno sa predstavnicima policijske stanice Zapad, upozoravili pješake na eventualne prekršaje dijeljeći im pritom edukativne letke.