Peta Tuzlanska biciklijada

PLAKAT 2 mailObavještavamo sve građane i potencijalne učesnike da će se “Peta Tuzlanska biciklijada” održati u nedjelju, 28.08.2016 godine. naselje Stupine. Organizatori i ove biciklijade su JKP ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o Tuzla , M-bike Shop i BK ”Tuzla”. Cilj manifestacije je omasovljenje rekreativnog biciklizma i animacija građana ka podizanju svijesti o važnosti i značaju vožnje bicikla za zdravlje čovjeka.
Predviđena dužina vožnje je 14 kilometara. Biciklisti će se kretati rutom: Stupine – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine.

biciklijadaProgram:
08:0
0h Okupljanje, prijava i podjela brojeva za učesnike
10:4
0h Obraćanje organizatora prisutnima i svečano otvaranje Biciklijade
11:00h Start Biciklijade
12:30h Osvježenje
13:00h Dodjela nagrada

Nakon povratka učesnika predviđen je prigodan zabavni program i podjela nagrada.
Učestvovati mogu svi građani bez obzira na starosnu dob. Svi učesnici učestvuju na vlastitu odgovornost.
Za sve učesnike obezbjeđeno je osvježenje. U tu svrhu svi zainteresovani se trebaju unaprijed prijaviti putem naše kontakt forme, kako bi se obezbjedio dovoljan broj startnih brojeva koji ulaze u nagradni bubanj za vrijedne nagrade i osvježenje.
Ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane da se prijave u što većem broju, da vozimo zajedno, zabavimo se i ugodno družimo.

Do sada najbrojnija Tuzlanska biciklijada

U nedjelju, 30.08.2015. godine, u Tuzli, u naselju Stupine u organizaciji JKP” Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” doo Tuzla i BK ”Tuzla” održana je manifestacija “Četvrta Tuzlanska biciklijada”. Veliki odziv učesnika njih 1586, pokazatelj je uspješnosti organizacije ove manifestacije.
Glavni cilj biciklijade je omasovljenje rekreativnog biciklizma i animacija građana ka podizanju svijesti o važnosti i značaju vožnje bicikla za zdravlje čovjeka, obzirom da je ova manifestacija bila rekreativnog, a ne takmičarskog karaktera.

Učesnici su se počeli okupljati već u ranim jutarnjim satima, te se počelo sa prijavom i podjelom startnih brojeva, kupona za nagradnu igru, majica i poklon paketića sponzora. Po broju prijavljenih i njihovom entuzijazmu stvarno se moglo vidjeti kako u Tuzli, ali i obližnjim gradovima postoji veliki broj predanih biciklista, koji predstavljaju populaciju koja se ne smije zanemariti.
Biciklijadu je ispred Grada Tuzla otvorio gospodin Vedran Lakić, pomoćnik gradonačelnika u službi za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Gradske uprave Tuzla.
Nakon obraćanja gospodina Lakića, upriličen je tradicionalni start “male biciklijade” na kojoj je učešće uzelo oko 30 djece, najmlađih biciklističkih entuzijasta, koji su vozili bicikla sve do Hotela Tuzla i nazad.

Tačno u 11:00 sati je krenula glavna povorka biciklista predvođena turističkim vozićem koji je upotpunio ovaj događaj.
Biciklisti su se kretali rutom:
Stupine – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine.
Lagani tempo vožnje su održavali biciklisti iz BK”Tuzla”, dok su učesnike pratila službena vozila JKP ”Saobraćaji i komunikacije -Tuzla” doo Tuzla, Ministarstva unutrašnjih poslova TK i ambulantno vozilo, te su na taj način preduzete sve mjere za sigurnosnu vožnju svih učesnika. Predviđena ruta pređena je bez problema i u savršenom redu. Po završetku vožnje za sve učesnike su bila obezbjeđena osvježenja i hrana, za što su se pobrinuli brojni sponzori.
Nakon osvježenja i kratkog odmora pristupilo se izvlačenju nagrada za učesnike koje su obezbjedili organizatori. Tom prilikom je podijeljeno ukupno 40 nagrada, u vidu korisne biciklističke opreme, kao što su zaštitne kacige , torbice, naočare, zatim 10x Start paket BHTelecom, 1 x tablet, a tri najsretnija učesnika su dobila po bicikl.
Poučeni iskustvom organizacije prijašnjih biciklijada i trenda rasta broja učesnika (I biciklijada 500 učesnika, II biciklijada 800 učesnika, III biciklijada 1000 učesnika) obezbjedili smo 1200 majica za učesnike Četvrte Tuzlanske biciklijade. Na naše iznenađenje ali i veliko zadovoljstvo, broj učesnika Četvrte Tuzlanske biciklijade je uveliko nadmašio očekivanja organizatora tako da je jedan dio učesnika ostao uskraćen za majicu Četvrte Tuzlanske biciklijade.
Ovom prilikom se u ime organizatora želimo ispričati svim učesnicima koji nisu uspjeli dobiti majicu i još jednom se zahvaljujemo svima koji su svojim dolaskom doprinjeli da ova biciklijada ispuni svoj smisao.
U nastavku se nalaze fotografije i video sa ove manifestacije koje potvrđuju zainteresovanost i oduševljenje svih učesnika, ali i ostalih građana koji su se slučajno našli na ruti kojom su prolazili biciklisti.Sponzori Četvrte Tuzlanske biciklijade:
Gradska uprava, JKP ”Vodovod i kanalizacije” Tuzla, Centralno grijanje Tuzla, Agencija za antidoping kontrolu BiH, Bony sokovi, Dom mladih Tuzla, Dukat, Menprom, FRAGMAT izolirka doo, Građevinski institut Tuzla, Rudarski institut Tuzla, VGT osiguranje, UNIQA osiguranje, Revis doo, Nipex,BH Telecom, Alpamm d.o.o., Zlatna džezva, Coca-Cola.

Medijski pokrovitelji Četvrte Tuzlanske biciklijade:
Tuzlanski.ba, Kameleon, RTV7, RTV Slon.

Četvrta Tuzlanska Biciklijada

Obavještavamo sve građane i potencijalne učesnike da će se “Četvrta Tuzlanska biciklijada” održati u nedjelju, 30.08.2015 godine. naselje Stupine. Organizatori i ove biciklijade su JKP ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o Tuzla , M-bike Shop i BK ”Tuzla”. Cilj manifestacije je omasovljenje rekreativnog biciklizma i animacija građana ka podizanju svijesti o važnosti i značaju vožnje bicikla za zdravlje čovjeka.
Predviđena dužina vožnje je 14 kilometara. Biciklisti će se kretati rutom: Stupine – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine.
biciklijada

Program:
10:0
0h Okupljanje, prijava i podjela brojeva za učesnike
10:4
0h Obraćanje organizatora prisutnima i svečano otvaranje Biciklijade
11:00h Start Biciklijade
12:30h Osvježenje i sendviči
13:00h Dodjela nagrada

Nakon povratka učesnika predviđen je prigodan zabavni program i podjela nagrada.
Ovako je to izgledalo na III Tuzlanskoj biciklijadi:


Učestvovati mogu svi građani bez obzira na starosnu dob. Svi učesnici učestvuju na vlastitu odgovornost.
Za sve učesnike obezbjeđeno je osvježenje i sendvići. U tu svrhu svi zainteresovani se trebaju unaprijed prijaviti putem naše kontakt forme, kako bi se obezbjedio dovoljan broj startnih brojeva koji ulaze u nagradni bubanj za vrijedne nagrade i osvježenje.
Ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane da se prijave u što većem broju, da vozimo zajedno, zabavimo se i ugodno družimo.

Održana Treća Tuzlanska biciklijada

plakat
U nedjelju, 31.08.2014. godine u naselju Stupine u Tuzli, održana je manifestacija “Treća Tuzlanska biciklijada” u organizaciji JKP” Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” doo Tuzla i BBK ”Extreme”. Veliki broj učesnika više od 1000, pokazatelj je uspješnosti organizacije ove manifestacije. Glavni cilj biciklijade je omasovljenje rekreativnog biciklizma i animacija građana ka podizanju svijesti o važnosti i značaju vožnje bicikla za zdravlje čovjeka, obzirom da je ova manifestacija bila rekreativnog, a ne takmičarskog karaktera.
Na mjestu održavanja biciklijade, učesnici su počeli pristizati mnogo ranije nego što je planirano, te se odmah počelo sa prijavom i podjelom startnih brojeva, majica i kupona za nagradnu igru. Po broju prijavljenih i njihovom entuzijazmu moglo se vidjeti kako u Tuzli, ali i obližnjim gradovima postoji veliki broj predanih biciklista, koji predstavljaju populaciju koja se ne smije zanemariti.
Biciklijadu je otvorio gospodin Vedran Lakić, šef službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Općine Tuzla.
Nakon obraćanja gospodina Lakića uslijedila je ”mala biciklijada” gdje su najmlađi učesnici, njih oko 20, vozili bicikla na kratkoj dionici do Hotela Tuzla i nazad.
U 11:00 uslijedila je i zvanična vožnja predvođena turističkim vozićem. Biciklisti su se kretatali rutom: Stupine – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine. Lagani tempo rekreativne vožnje su održavali biciklisti iz BBK”Exstreme” uz prisustvo službenih vozila JKP ”Saobraćaji i komunikacije -Tuzla” doo Tuzla, Ministarstva unutrašnjih poslova TK i ambulantnog vozila, u cilju preduzimanja potrebnih mjera za sigurnost svih učesnika. Predviđena ruta pređena je bez problema i u savršenom redu.
Po završetku vožnje za sve učesnike bilo je obezbjeđeno osvježenje i sendvići, te ostali prikladni pokloni sponzora.
Sponzori Treće Tuzlanske biciklijade:
Općina Tuzla, Turistička zajednia TK, M-Bike shop, BETA Taxi, Arthur, Fast Food Fokus, Štamparija OFF-SET, ALPAMM, BH Telecom, Coca-Cola, BURN, MUP TK, Dom mladih Tuzla.
Medijski Pokrovitelj:
Druga TV, Kameleon, RTV7, RTV Slon.
Nakon osvježenja i kratkog odmora pristupilo se izvlačenju nagrada za učesnike koje su obezbjedili organizatori. Tom prilikom podijeljeno je ukupno 36 nagrada u vidu korisne biciklističke opreme: zaštitne kacige, torbice, naočare i sl., a tri najsretnija učesnika osvojila su po bicikl.
Fotografije i video zapisi sa ove manifestacije potvrđuje zainteresovanost i oduševljenje svih učesnika, ali i ostalih građana koji su se slučajno našli na ruti kojom su prolazili biciklisti. Fotografije i video zapis možete pogledati ovdje:Treća Tuzlanska Biciklijada

 

plakat
Obavještavamo sve građane i potencijalne učesnike da će se “Treća Tuzlanska biciklijada” održati u nedjelju, 31.08.2014 godine. naselje Stupine. Organizatori i ove biciklijade su JKP ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o Tuzla , M-bike Shop i BBK ”Extreme”. Cilj manifestacije je omasovljenje rekreativnog biciklizma i animacija građana ka podizanju svijesti o važnosti i značaju vožnje bicikla za zdravlje čovjeka.
Predviđena dužina vožnje je 14 kilometara. Biciklisti će se kretati rutom: Stupine – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine.
biciklijada

Program:
10:0
0h Okupljanje, prijava i podjela brojeva za učesnike
10:4
0h Obraćanje organizatora prisutnima i svečano otvaranje Biciklijade
11:00h Start Biciklijade
12:30h Osvježenje i sendviči
13:00h Dodjela nagrada

Nakon povratka učesnika predviđen je prigodan zabavni program i podjela nagrada.
Ovako je to izgledalo na II Tuzlanskoj biciklijadi:

Učestvovati mogu svi građani bez obzira na starosnu dob. Svi učesnici učestvuju na vlastitu odgovornost.
Za sve učesnike obezbjeđeno je osvježenje i sendvići. U tu svrhu svi zainteresovani se trebaju unaprijed prijaviti putem naše
kontakt forme, kako bi se obezbjedio dovoljan broj startnih brojeva koji ulaze u nagradni bubanj za vrijedne nagrade i osvježenje.
Ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane da se prijave u što većem broju, da vozimo zajedno, zabavimo se i ugodno družimo.

Druga Tuzlanska biciklijada

biciklijada

U organizaciji JKP” Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” doo Tuzla, M-bike Shop i BBK ”Extreme”, danas je uspješno završena Druga Tuzlanska biciklijada.
Za sve učesnike organizator je pripremio vrijedne nagrade, majice, prigodno osvježenje i sendviče.
Biciklisti su se kretatali rutom:
Stupine
Hotel Tuzla
Dom Penzionera
SKPC ”Mejdan”
BKC
Miladije
Siporex
Solana
Irac
Skver
Kompleks slanih jezera “Panonika”
Brčanska Malta
Stupine

Cilj današnje manifestacije je omasovljenje rekreativnog biciklizma i animacija građana ka podizanju svijesti o važnosti i značaju vožnje bicikla za zdravlje čovjeka.
Uz biciklijadu turistički vozić je upotpunio ovaj događaj u kojem su se nalazili učesnici prvog bh. Etno festa, koji su svojim melodijama uljepšali današnju manifestaciju.
Sponzori Druge Tuzlanske biciklijade su:
ZLATNI SPONZORI: Općina Tuzla, BH telekom,BURN, M-Bike shop.
SREBRENI SPONZORI: Turistička zajednica TK,, Cosmos commerc, NLB banka, Zada Pharmaceuticals.
SPONZORI: MUP TK, Tuzlanska pivara, Graphic design, Pekara Kabil.
GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJ: Druga TV.
MEDIJSKI POKROVITELJ: Tuzlanski.ba, Kameleon, RTV7, RTV Slon.
Slike sa današnje Druge Tuzlanske biciklijade

Započeto obilježavanje biciklističke staze u Tuzli

U četvrtak, 06.10.2011.godine, započeto je iscrtavanje prvog dijela biciklističke staze. Radovi na izgradnji i obilježavanju  biciklističke staze će se vršiti u više faza. U prvoj fazi biće formirana biciklistička staza u naselju Sjenjak i ona će se prostirati duž Omladinskog šetališta.  so2 001so2 006Danas su uposlenici sektora za obilježavanje horizontalne i vertikalne signalizacije izvršili radove iscrtavanja uzdužne linije, kojom se biciklistička staza odvaja od pješačke zone. U narednom periodu će biti nastavljeno iscrtavanje horizontalne signalizacije kako bi se osiguralo adekvatno obilježavanje biciklističke staze.  so2 005so2 007Formiranjem biciklističke staze biće stvoreni svi potrebni uslovi za omasovljivanje biciklizma u našem gradu. Korištenje bicikala ima niz prednosti nad korištenjem motornim vozilima, smanjuje gužve na cestama i zagađivanje zraka, te poboljšava tjelesnu kondiciju.

Parkiralište za bicikla na ulazu u kompleks Panonskih jezera

U petak, 17.06.2011. godine, uposlenici JKP ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o. Tuzla su izvršili ugradnju još dva nosača za bicikla u blizini Panonskog jezera.

  
  
  
  

Novo parkiralište za bicikla se nalaze na ulazu u Panonsko jezero, u neposrednoj blizini parkirališta ”Panonsko jezero – Istok”. Naime tu lokacija će, u narednom periodu, sigurno posjetiti veliki broj naših sugrađana. Organiziranjem parkirališta za bicikla na tom mjestu trudimo se potaknuti ih da za odlazak na jezera iskoriste bicikl umjesto motornog vozila i tako učestvuju u promociji biciklizma u Tuzli.

Parkirališta za bicikla i motocikla u našem gradu

Jedna od novosti kojom se JKP “Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o. Tuzla može pohvaliti je organiziranje parkirališta za motocikle i bicikle.
Parkirališta za bicikla su postavljena na 4 lokacije u centru grada: na Solnom trgu i u ulicama Turalibegova, Pozorišna i Ul. Đorđa Mihajlovića. Lokacije su izabrane na osnovu praćenja dosadašnje prakse parkiranja bicikala naših sugrađana.

  
  
  
  

Radi velikog broja naših sugrađana, koji svakodnevno voze motocikle, na prostoru parkirališta Cipelici i u ulicama Turalibegova i Pozorišna iscrtana su parking mjesta za motocikle. Sva parkirališta su adekvatno označena saobraćajnim znakovima.

  
  
  
  

Odmah treba naglasiti da neće biti zahtijevana nikakva naknada za korištenje navedenih parking mjesta. Jedini cilj ove akcije je promovisanje vožnje bicikla ili motocikla, te uređenje našeg grada.
Navedena parkirališta su postavljena upravo u centru grada, kako bi potakli sugrađane da, za svakodnevni odlazak u grad, koriste alternativna prevozna sredstva. Povećano korištenje bicikala i motocikala će u budućnosti uticati na smanjenje saobraćajne gužve i zagađenja životne okoline.

U nedjelju, 17.07. uspješno održana ”Prva Tuzlanska biciklijada”

U nedjelju, 17.07.2011. godine, održana je manifestacije ”Prva Tuzlanska biciklijada” u organizaciji brdsko-biciklističkog kluba ”Extreme”, M-bike-shop Tuzla i JKP ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o. Tuzla. Generalni pokrovitelj manifestacije je Opština Tuzla, dok su ostali sponzori: Cosmos Commerce d.o.o. Tuzla, NLB Tuzlanska banka, Caffe “Sydney”, Fast food “Orange” , Pivara Tuzla d.d. i Dom Mladih.
Učesnici su se počeli okupljati mnogo ranije nego što je to bilo predviđeno. Po broju prijavljenih i njihovom entuzijazmu stvarno se moglo vidjeti kako u Tuzli postoji veliki broj predanih biciklista, koji predstavljaju populaciju koja se ne smije zanemariti.
Biciklijadu je otvorio načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović, koji je u svom obraćanju prisutnima izjavio da ovakav odziv građana potvrđuje da je vrijeme da se počne raditi na projektu izgradnje biciklističke staze u Tuzli . ”Za mene je ovo poruka da građani žele biciklističku stazu. Mi smo projekte već završili i iduće sedmice imamo kolegij i idemo u ovoj građevinskoj sezoni u realizaciju prve faze negdje gradnje, a negdje obilježavanja prve biciklističke staze u gradu”, bile su tačne riječi načelnika. Naime, prijavljeno je 341 učesnik.
Nakon načelnikovog obraćanja prisutnima i svečanog otvaranja biciklijade, učesnici su počeli vožnju dugu 14 kilometara. Predviđena ruta je vodila od Stupina – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC “Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – Pinga – Brčanska Malta – Stupine. Bile su zastupljene sve starosne skupine. I  najstariji i najmlađi su bez problema prešli navedenu dionicu. Lagani tempo vožnje su održavali biciklisti iz BBK ”Extreme”, dok su učesnike pratila dva službena vozila JKP ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” i ambulantno vozilo, kako bi se u slučaju potrebe mogla ukazati pomoć učesnicima u najbržem vremenskom roku.
Po završetku vožnje za sve učesnike je bilo obezbjeđeno osvježenje, koje je obezbijedila Pivara Tuzla i sendviči iz Fast food ”Orange”.
Nakon osvježenja i kratkog odmora, pristupilo se izvlačenju nagrada za učesnike. Tom prilikom je podijeljeno ukupno 33 nagrade, koje su se predstavljale korisnu biciklističku opremu, kao što su zaštitne kacige, rukavice, naočale, sjedalica za dijete, galerija za automobile, a tri najsretnija učesnika su dobila po bicikl. Veoma nam je drago da je glavnu nagradu, bicikl APACHE, dobio je Elvis Kavgić, jedan od naših najmlađih učesnika, koji je na biciklijadu došao posuđenim biciklom.
Nakon podjele nagrada, saobraćaj u naselju Stupine bio je zatvoren kako bi svi učesnici imali priliku uživati u slobodnoj vožnji bicikla ili rola, bez ometanja od strane motornih vozila.
Cilj manifestacije ”Prva Tuzlanska Biciklijada” je omasovljenje rekreativnog biciklizma, animacija građana i podizanje svijesti o značaju vožnje bicikla za zdravlje čovjeka. Nadamo se da će biciklijada postati tradicionalna i prepoznatljiva u našem gradu, pa i regiji, te nam je drago da je manifestacija protekla bez problema, iako već sada radimo na tome da iduća biciklijada bude još bolja.
Još jednom se želimo zahvaliti Opštini Tuzla i ostalim sponzorima, pripadnicima Policijskih stanica Policijske Uprave u Tuzli, Domu Mladih, JZU Dom Zdravlja Tuzla i svim ostalim koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.