Zaštita pješačke zone

U periodu od 03.03. do 15.03.2017. godine, uposlenici sektora za održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije JKP ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o. Tuzla, su izvršili obnavljanje zaštitnih stubića i polulopti na više lokacija grada Tuzla, kao i obnavljanje usporivača brzine za motorna vozila u naselju Tušanj.

Zaštita pješačke zone u ulici Druga Krajiška

U utorak, 31.07.2012. godine, uposlenici sektora za održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije JKP ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o. Tuzla, izvršili su ugradnju betonskih kugli duž pješačke zone u ulici Druga Krajiška (od Komemorativnog centra do Amosa) i na taj način zaštitili pješačku zonu od nelegalnog parkiranja.

Zaštitom pješačkih prostora, JKP ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o. Tuzla nastoji osigurati maksimalnu bezbjednost pješaka, kao i doprinijeti uređenju našeg grada.

Zaštita pješačke zone u Franjevačkoj ulici

Uposlenici sektora za održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije JKP ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o. Tuzla su 25. i 26.07.2012. godine izvršili zaštitu pješačke zone u Franjevačkoj ulici (ispred Socijalnog). Izvršeni su radovi ugradnje betonskih polulopti duž pješačke zone, čime su pješačka zona i zelene površine zaštićene od nelegalnog parkiranja.

Postavljanjem fizičkih zapreka pješacima je omogućeno nesmetano korištenje trotoara, uživanje zakonom propisanih prava odnosno povećanje bezbjednosti najnezaštićenijih učesnika u saobraćaju.

Zaštita pješačke zone u ulici Džemala Bijedića

IMG_5021

U petak, 05.08.2011.godine, uposlenici sektora za održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije JKP ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o. Tuzla su izvršili zaštitu pješačke zone u ulici Džemala Bijedića. Izvršeni su radovi ugradnje betonskih polulopti duž pješačke zone, čime je pješačka zona zaštićena od nelegalnog parkiranja.

Postavljanjem fizičkih zapreka pješacima je omogućeno nesmetano korištenje trotoara, uživanje zakonom propisanih prava odnosno povećanje bezbjednosti najnezaštićenijih učesnika u saobraćaju.

Nastavak zaštite pješačke zone u ulici Amalije Lebeničnik

U utorak, 21.06.2011.godine, uposlenici JKP ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o. Tuzla su nastavili sa zaštitom pješačke zone u ulici Amalije Lebeničnik. Izvršeni su radovi ugradnje betonskih polulopti duž pješačke zone, čime je čitava pješačka zona zaštićena od nelegalnog parkiranja.
U ulici Amalija Lebeničnik se nalazi ulaz u Osnovnu školu ”Kreka”, koju svakodnevno posjeti veliki broj naših najmlađih sugrađana. Iz tih razloga, veoma je važno bilo osigurati đacima, a naravno i svim pješacima siguran prostor za kretanje.

Isti dan izvršeno je i obilježavanje dva usporivača brzine u navedenoj ulici. Povećana vidljivost usporivača će omogućiti vozačima da na vrijeme prilagode brzinu svojih vozila, te i na taj način povećaju sigurnost pješaka.