Društvena odgovornost

LOKALNA ZAJEDNICA

Često se zaboravlja da su i pješaci učesnici u saobraćaju, da imaju pravo nesmetano koristiti „svoje“ prostore, te da ih vozači nerijetko prisiljavaju na suprotno ponašanje. Postavljanjem fizičkih zapreka (stubića) duž trotoara od strane JKP “Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o. Tuzla, pješacima je omogućeno uživanje zakonom propisanih prava i njihova maksimalna bezbjednost.

U današnjim urbanim prostorima sve je teže obezbijediti mjesta za sigurnu dječiju igru. Stambena izgradnja i povećan broj motornih vozila samo su neki od razloga zbog kojih se i postojeće površine, namijenjene djeci, smanjuju, ili čak nelegalno zauzimaju. Aktivnošću JKP “Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o. Tuzla nekoliko dječijih igrališta vraćeno je djeci. Sigurna i bezbrižna dječija igra uljepšat će svakodnevnicu i djeci i njihovim roditeljima.

Publikacija „Povezivanje horizontalne i društvene odgovornosti u pružanju usluga u urbanim sredinama: Učešće građana u monitoringu i evaluaciji javnih preduzeća i ustanova u Gradu Tuzli“ koja je nastala kao rezultat projekta „Povećanje učešća građana u evaluaciji i praćenju rada javnih preduzeća u Gradu Tuzla”. Projekat  se sprovodio od septembra 2017. godine i nastavak je saradnje između Grada Tuzle i Svjetske banke u okviru regionalnog Programa urbanog partnerstva (UPP II) koji vode Svjetska banka i Republika Austrija u saradnji sa velikim brojem gradova i organizacija u Jugoistočnoj Evropi. Grad Tuzla se u realizaciju ovog programa uključio u aprilu 2016. godine.

Publikaciju možete skinuti na slijedeća dva linka:       PUBLIKACIJA BOSANSKA VERZIJA             PUBLIKACIJA ENGLESKA VERZIJA