Četvrti dan septembarskih aktivnosti “školskih patrola” 2013

Bez obzira na vremenske neprilike, danas, 12.09.2013. godine, učenici osnovnih škola Slavinovići i Centar su nastavili sa aktivnostima “školskih patrola” u drugom ciklusu za 2013. godinu.

Učenici su i danas, zajedno sa članovima policijskih stanica Istok i Centar dijeljenjem edukativnih letaka educirali učesnike u saobraćaju o posljedicama prekršaja koje su učinili. Edukativni letci, pripremljeni u saradnji sa MUP TK, PU Tuzla sadrže članove zakona koji propisuju sankcije za najčešće saobraćajne prekršaje.

Učenici šestog razreda  J.U.O.Š. „Slavinovići“: Spahić Kerima i Kikanović Mahir, su u ulici Drugog korpusa zajedno sa predstavnicima policijske stanice Zapad, upozoravili učesnike u saobraćaju o eventualnim prekršajima, na obavezu korištenja sigurnosnog pojasa i na posljedice prilikom upotrebe mobilnih telefona u vožnji, te obavezno korištenje dječijih sjedalica ako se u vozilu nalaze djeca mlađa od 5 godina, dijeljeći im pritom edukativne letke.

Učenici četvrtog i petog razreda J.U.O.Š. „Centar“: Delalić Amsar i Vantić Tarik, su na pješačkom prelazu kod osnovne škole “Centar” i na raskrsnici kod Crveni 7 u ulici Kulina bana i Druge tuzlanske brigade, zajedno sa predstavnicima policijske stanice Centar, upozoravili pješake na eventualne prekršaje dijeljeći im pritom edukativne letke.