Obavještenje o parkiralištima “1. inžinjerijske brigade” i “Dom Armije”

Obavještavamo korisnike naših usluga da će se u narednom period, počev od ponedeljka, 08.06.2020. godine, izvoditi radovi na sanaciji dijela ulice 1. inžinjerijske brigade (iza stambeno poslovne zgrade “Jupiter”).

Zbog neometanog izvođenja radova, saobraćaj će biti potpuno obustavljen, i zatvorena javna parkirališta “1. inžinjerijske brigade” i “Dom Armije”.

Ovim putem molimo vozače, koji datiraju predmetnom ulicom da koriste alternativne putne pravace i javna parkirališta (Aleja Alije Izetbegovića, Mikrostanica, NLB banka).

Zahvaljujemo se na razumjevanju!!!

 

Saobraćajna signalizacija na raskrsnici “Kula” izvan funkcije

Obavještavamo sve učesnike u saobraćaju da je zbog saobraćajnog udesa, koji se dogodio 02.06.2020. godine, u jutarnjim satima došlo do oštećenja semaforskog stuba na raskrsnici “Kula”, te je semaforska signalizacija na predmetnoj raskrsnici izvan funkcije.

Ekipe službe održavanja JKP “Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” d.o.o. Tuzla, su na terenu i rade na saniranju nastale štete.

Molimo pješake i vozače koji se kreću predmetnom raskrsnicom na povećan oprez!!!

Semaforska signalizacija na raskrsnici “Merkator” izvan funkcije do daljnjeg

Obavještavamo sugrađane učesnike u saobraćaju da je dana, 01.05.2020. godine, u večernjim satima došlo do saobraćajne nesreće na raskrsnici “Merkator”, usljed čega je došlo do oštećenja na semaforskom uređaju, te je na pomenutoj raskrsnici semaforska signalizacija izvan funkcije, a zbog prirode kvara, njegovo otklanjanje će trajati duže.

Ovom prilikom, molimo vozače i pješake koji se kreću pomenutom raskrsnicom na povećan oprez!

Obavješenje o javnim parkiralištima pod naplatom

Ovim putem obavještavamo korisnike javnih parkirališta na području grada Tuzla, da će se od ponedjeljka 27.4.2020. godine vršiti detaljnija kontrola korištenja javnih parkirališta, te u skladu sa Odlukom o javnim parkiralištima Grada Tuzla, vršiti sankcionisanje prekršitelja odredbi te Odluke.

Podsjećanja radi, u smisli odredbi Odluke o javnim parkiralištima Grada Tuzla, vozilo se smatra nepropisno parkiranim ukoliko:
– nema istaknutu važeću parking kartu,
– ima istaknutu nevažeću parking kartu,
– ima istaknutu parking kartu na način da izvan vozila nije moguće utvrditi period važenja,
– nije parkirano u skladu sa horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.

Obavjest o izmjeni radnog vremena JKP “Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” d.o.o. Tuzla

Prema naredbama i preporukama Kriznog štaba Tuzlanskog kantona, JKP “Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” d.o.o. Tuzla, uvodi privremene izmjene rada sa strankama, i to na način:

– Administrativne prostorije na adresi Trg Stara tržnica bb, su otvorene za rad sa strankama od ponedjeljka do petka, od 07:30 do 14:00 sati.

– Prodaja mjesečnih, godišnjih i povlaštenih stanarskih parking karti se vrši u prostorijama INFO CENTRA, od ponedjeljka do petka, od 08:00 do 12:00 sati.

Sve informacije vezane za prodaju ovih parking karti moguće je dobiti na broj telefona 062 336 415.