Obavjest o izmjeni režima saobraćaja u ulicama Đorđa Mihajlovića i Mihajla i Živka Crnogorčevića

Obavještavamo naše sugrađane, vozače motornih vozila da će dana, 25.06.2022. godine, od 16.00 sati pa do 26.06.2022.godine, do 14.00 sati, doći do izmjena režima saobraćaja, te će saobraćaj biti u potpunosti obustavljen u djelovima ulica Đorđa Mihajlovića i Mihajla Živka Crnogorčevića, zbog obilježavanja 140 godina od osveštanja hrama Uspenja presvete Bogorodice u Tuzli.

S tim u vezi obavještavamo korisnike naših usluga, da će u nedelju, 26.06.2022. godine, zatvoreno parkiralište Prigradska autobuska stanica biti rezervisano za učesnike manifestacije od 07.00 do 16.00 sati, te molimo da se u ovom periodu koriste alternativna parkirališta koja se nalaze u neposrednoj blizini.

Održavanje javne rasvjete

Uposlenici sektora za održavanje javne rasvjete JKP “Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” d.o.o. Tuzla, su u protekloj sedmici na području MZ Brčanska Malta nastavili sa zamjenom dotrajalih metal-halogenih svjetiljki, izvršena je rekonstrukcija mreže u naselju Lipnica,  te nastavili sa redovnim održavanjem na osnovu prijavljenih kvarova na sistemu javne i rasvjete na području Grada Tuzla.

Semaforska signalizacija na raskrsnicama “SODASO” i “Dom Zdravlja” izvan funkcije

Obavještavamo sve sugrađane, učesnike u saobraćaju da će od danas, 13.06.2022. godine, semaforska signalizacija na raskrsnicama “SODASO” i “Dom Zdravlja” biti isključena do daljnjeg, po nalogu MUP TK i Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla, zbog rasterećenja saobraćaja i radova na raskrsnici “SODASO”.

Isključenje će trajati do okončanja radova.

Molimo sve učesnike u saobraćaju da voze oprezno predmetnim raskrsnicama i obrate pažnju na svoju sigurnost, kao sigurnost pješaka i ostalih učesnika u saobraćaju.