Semaforska signalizacija na raskrsnici “Bulevar” izvan funkcije do daljnjeg

Obavještavamo sugrađane učesnike u saobraćaju da je dana, 20.07.2018. godine, u poslijepodnevnim satima, došlo do saobraćajne nesreće na raskrsnici kod “Bulevar”, usljed čega je došlo do težeg oštećenja na semaforskom stubu, te je na pomenutoj raskrsnici semaforska signalizacija izvan funkcije, a zbog stepena oštećenja, njegovo otklanjanje će trajati duže.

Ovom prilikom, molimo vozače i pješake koji se kreću pomenutom raskrsnicom na povećan oprez!

Privremena obustava saobraćaja u ulici Tuzlanskih odreda

Obavještvamo sugrađane, učesnike u saobraćaju da će u ponedeljak, 04.06.2018. godine, doći do privremene obustave saobraćaja cijelom dužinom ulice Tuzlanskih odreda, zbog sanacije asfaltnih površina u predmetnoj ulici.
Obustava će trajati samo tokom navedenog datuma.
Molimo sugrađane, učesnike u saobraćaju na opreznost i strpljenje ukoliko se kreću prema navedenoj ulici.

 

Nova lokacija naplate i izdavanja parking karti (mjesečna, godišnja i povlaštena)

Obavještavamo sve postojeće i nove korisnike parking karti (mjesečna, godišnja i povlaštena stanarska karta) da će od petka, 01.06.2018. godine, kupovinu gore navedenih parking karti zbog prelaska dijela administrativnih prostorija JKP “Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” d.o.o Tuzla, moći izvršiti samo na novoj lokaciji u INFOCENTAR-u u ulici Turalibegova 1 (između caffe KAPIJA i BIT CENTRA).

Od 01.06 do 31.08. počinje naplata parkirališta i nedjeljom na dva javna parkirališta Grada Tuzla

Obavještvamo sve korisnike naših usluga, da je prema odluci o izmjenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima na području Grada Tuzla, donesena odluka o naplati parkiranja i nedjeljom, i to na javnim parkiralištima “Jezero Zapad” i “Jezero Istok” u periodu od 01.06. do 31.08. tekuće godine.
Također napominjemo da se predmetna odluka ne odnosi na ostala javna parkirališta pod naplatom Grada Tuzla.

Semaforska signalizacija na raskrsnici “KULA” izvan funkcije

Obavještavamo sugrađane, učesnike u saobraćaju da je semaforska signalizacija na raskrsnici “KULA” izvan funkcije usljed prekida u isporuci električne energije.

Prema podacima dostupnim na zvaničnoj web stranici Elektroprivrede BiH, za danas 25.5.2018. godine je u periodu od 08:15 do 15:30 na području “Kula” moguće očekivati “prekide ili ograničenja isporuke električne energije zbog planiranih isključenja, odnosno ograničenja radi održavanja, remonta, priključenja novih kupaca, kao i drugih investicijskih radova”.

Molimo vozače i pješake koji se kreću predmetnom raskrsnicom na povećan oprez.