Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Povodom obilježavanja državnog praznika – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, administrativne prostorije preduzeća JKP “Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” doo Tuzla, kao i prostorije INFO PULT, neće radit u petak, 1. marta 2024. godine, niti će se tog dana vršiti naplata korištenja javnih parkirališta Grada Tuzla.

Ovom prilikom svim građanima Bosne i Hercegovine upućujemo najiskrenije čestitke.

OBAVJEŠTENJE

Mole se stanari zgrade “CIPELIĆI” i korisnici usluga parkinga da dana, 22.02.2024. godine, radi orezivanja drveća uklone svoja vozila na pomenutoj lokaciji i koriste druga alternativna parkirališta oko tog prostora.

Obavjest o izmjeni režima saobraćaja za novogodišnje praznike


Obavještavamo sve stanare, vozače i korisnike poslovnih prostora i parkirališta koji gravitiraju ulicama Atik Mahala i Stari Grad, da će u povodom obilježavanja Nove godine, 31.12.2023. godine od 07:00 sati do 01.01.2024. godine do 02:00 sati, biti obustavljen saobraćaj i onemogućeno parkiranje vozila u predmetnim ulicama i parkiralištu.

U navedenom periodu Vas upućujemo na korištenje alternativnih parkirališta Trg slobode,  Kojšino, Jezero Zapad i Muzička škola.

Hvala na razumijevanju i pomoći!

JKP „Saobraćaj i komunikacije-Tuzla“ d.o.o. Tuzla

Obavjest o izmjeni režima saobraćaja u ulici Atik Mahala

Obavještavamo sve stanare, vozače i korisnike poslovnih prostora i parkirališta koji gravitiraju ulicama Atik Mahala i Stari Grad, da će sutra 15.12.2023. godine, od 19.00 sati do 00.00 sati, biti obustavljen saobraćaj i onemogućeno parkiranje vozila u predmetnim ulicama i parkiralištu.

U navedenom periodu Vas upućujemo na korištenje alternativnih parkirališta Trg Slobode, Kojšino i Jezero Zapad.

Hvala na razumjevanju i pomoći!

JKP „Saobraćaj i komunikacije-Tuzla“ d.o.o. Tuzla

Poboljšana rasvjeta u naselju Irac

U protekloj sedmici uposlenici na održavanju javne rasvjete JKP “Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” d.o.o. Tuzla, u saradnji sa Službom za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica i Gradom Tuzla, su u naselju Irac okončali dio radova na zamjeni djela dotrajalih i energetski neefikasnih klasičnih svjetiljki, a ugrađene su moderne, energetski efikasne LED parkovske svjetiljke.

Fotografija prije zamjene

Fotografije poslije zamjene

 

Obavjest o stanju javne rasvjete

Obavještavamo sugrađane, stanare ulice Kozlovačke čete i područja oko navedene ulice, da je u proteklom periodu izvršeno redovno održavanje elektroditributivne mreže od strane elektrodistribucije Tuzla, te je ukazana potreba za zamjenom brojila u gore navedenom području, te je umanjena angažovana snaga na pomenutom području, što je dovelo do poteškoća u radu javne rasvjete.
Gore navedeni problem će se biti riješen u skorije vrijeme, povećanjem kapaciteta angažovane snage.