Početka drugog ciklusa akcije ”Školske patrole”

U ponedjeljak, 12.09.2011. godine otpočeo je drugi ciklus akcije ”Školske patrole”. Na raskrsnicama Mejdan, 15. maj, raskrsnici Sjenjak kod RK ”Bingo” i raskrsnici Hotel Tuzla bili su članovi ”školskih patrola” iz osnovnih škola OŠ Sjenjak, OŠ Slavinovići, OŠ Miladije, OŠ Kreka i OŠ Jala, gdje su članovi školskih patrola, uz podršku predstavnika PS Istok, PS Centar i PS Zapad, upozoravali pješake na njihovo kršenje saobraćajnih pravila.
Upozoravanje je zamišljeno da se odvija u vidu podjele edukativnih letaka nesmotrenim pješacima, iako policija, već sad na početku akcije, upozorava da će, ukoliko se ne evidentira značajan napredak u ponašanju pješaka, dijeljenje letaka zamijeniti novčanim sankcijama, koje su zakonom propisane.Nadamo se da to toga ipak neće doći, budući da se određen broj pješaka na posjećenim raskrsnicama zaista pridržavao saobraćajnih pravila i propisa u blizini školskih patrola.
Prisustvo mladih učesnika ove akcije i njihovih saradnika, pripadnika policijskih stanica zaista ima uticaja na ponašanje naših sugrađana. Vrijeme će pokazati da li će njihova upornost i predanost zadatku ostaviti dugotrajan trag i dovesti do željenog povećanja nivoa saobraćajne kulture u našem gradu.