Novi način plaćanja usluge parkiranja u Tuzli od 1. septembra

Od 1. septembra svi građani Tuzle, mogu koristiti rješenje pametnog parkinga koje omogućava plaćanje usluge parkiranja putem slanja SMS-a kao i korištenjem besplatne korisničke aplikacije za pamete uređaje.

Usluga Pametni parking svakako će biti značajna pomoć za vozače u potrazi za slobodnim parking mjestom i jednostavnim plaćanjem.

Korisnici će putem besplatne Android i IoS mobilne aplikacije „SmartParkBH“ jednostavno i brzo dobiti upute i automatsko navođenje kako doći do lokacije izabranog parkinga, platiti za korištene usluge, te imati kompletan historijski prikaz lokacija i plaćanja.

Kontrolu i nadzor naplate parking usluga vršit će parking kontrolori pomoću mobilne aplikacije „ControlPark“, koja u realnom vremenu omogućava uvid u trenutno stanje parkiranog automobila automatskim očitanjem registarskih tablica.

Upute za novi način plaćanja usluge parkiranja su istaknute na parking aparatima, a za plaćanje parkinga putem SMS-a potrebno je poslati korisnikovu registarsku oznaku vozila SMS-om na broj istaknut na parking aparatu, i to:

083 35 10 Satna karta ZONA 0
083 35 11 Satna karta ZONA 1
083 35 12 Satna karta ZONA 2
083 35 13 Dnevna karta ZONA 0
083 35 14 Dnevna karta ZONA 1
083 35 15 Dnevna karta ZONA 2