Obavještenje o parkiralištima “1. inžinjerijske brigade” i “Dom Armije”

Obavještavamo korisnike naših usluga da će se u narednom period, počev od ponedeljka, 08.06.2020. godine, izvoditi radovi na sanaciji dijela ulice 1. inžinjerijske brigade (iza stambeno poslovne zgrade “Jupiter”).

Zbog neometanog izvođenja radova, saobraćaj će biti potpuno obustavljen, i zatvorena javna parkirališta “1. inžinjerijske brigade” i “Dom Armije”.

Ovim putem molimo vozače, koji datiraju predmetnom ulicom da koriste alternativne putne pravace i javna parkirališta (Aleja Alije Izetbegovića, Mikrostanica, NLB banka).

Zahvaljujemo se na razumjevanju!!!

 

Obavješenje o javnim parkiralištima pod naplatom

Ovim putem obavještavamo korisnike javnih parkirališta na području grada Tuzla, da će se od ponedjeljka 27.4.2020. godine vršiti detaljnija kontrola korištenja javnih parkirališta, te u skladu sa Odlukom o javnim parkiralištima Grada Tuzla, vršiti sankcionisanje prekršitelja odredbi te Odluke.

Podsjećanja radi, u smisli odredbi Odluke o javnim parkiralištima Grada Tuzla, vozilo se smatra nepropisno parkiranim ukoliko:
– nema istaknutu važeću parking kartu,
– ima istaknutu nevažeću parking kartu,
– ima istaknutu parking kartu na način da izvan vozila nije moguće utvrditi period važenja,
– nije parkirano u skladu sa horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.

Obustava saobraćaja u ulici 1. Inžinjerijske brigade

Obavještenje za dan, 24.01.2020. godine, u periodu od 07:00 do 16:00 sati, uposlenici JKP Komunalac vršiti će redovno uređivanje prostora i  orezivanje drveća u ulici 1. Inžinjerijske brigade. U tu svrhu će doći do potpune obustave saobraćaja na dijelu na kojem se budu vršili radovi orezivanja, i to iz pravaca ulice ZAVNOBiH-a do NLB banke.
Molimo korisnike javnih parkirališta u predmetnoj ulici (1. Inžinjerijske brigade i Dom armije) i ostale učesnike u saobraćaju da koriste alternativne saobraćajne pravce i parkirališta na kojem se ne vrše radovi.

Obavjest o izmjeni režima saobraćaja za novogodišnje praznike

Obavještavamo sve stanare, vozače i korisnike poslovnih prostora i parkirališta koji gravitiraju ulicama Atik Mahala i Stari Grad, da će u povodom obilježavanja Nove godine, 31.12.2019. godine od 07:00 sati do 01.01.2020. godine do 03:00 sati, biti obustavljen saobraćaj i onemogućeno parkiranje vozila u predmetnim ulicama i parkiralištu, takođe napominjemo da će 31.12.2019. godine, u periodu od 15:00 sati, biti onemogućeno parkiranje vozila na parkiralištu Trg slobode povodom obilježavanja dječije Nove godine, kako je i naznačeno prikazanom skicom.

U navedenom periodu Vas upućujemo na korištenje alternativnih parkirališta Kojšino i Jezero Zapad.

Hvala na razumjevanju i pomoći!

JKP „Saobraćaj i komunikacije-Tuzla“ d.o.o. Tuzla

Obustava parkiranja na cijeloj dužini parkirališta Albina Herljevića (Planika)

Danas, 16.12.2019. godine, uposlenici JKP Komunalac vršiti će redovno orezivanje drveća u ulici Albina i Franje Herljevića. U tu svrhu će doći do potpune obustave parkiranja na dijelu na kojem se budu vršili radovi orezivanja, i to na javnom parkiralištu Albina Herljevića (Planika).

Molimo korisnike javnih parkirališta u predmetnoj ulici da koriste alternativna parkirališta na kojem se ne vrše radovi.

Obustava saobraćaja na dijelu saobraćajnice u ulici 1. Inžinjerijske brigade

Sutra, 26.09.2019. godine, u periodu od 06:00 do 12:00 sati, uposlenici JKP Komunalac vršiti će redovno orezivanje drveća u ulici 1. Inžinjerijske brigade. U tu svrhu će doći do potpune obustave saobraćaja na dijelu na kojem se budu vršili radovi orezivanja, i to iz pravaca ulice ZAVNOBiH-a do NLB banke.

Molimo korisnike javnih parkirališta u predmetnoj ulici i ostale učesnike u saobraćaju da koriste alternativne saobraćajne pravce i dio parkirališta na kojem se ne vrše radovi.