Tuzla Wireless City

IMAG4242

Projektom ”Tuzla Wireless City”, dana 26.09.2008. godine Tuzla se pridružila  gradovima širom svijeta koji nude svojim građanima, studentima, poslovnim ljudima i turistima besplatni bezični internet. Pomenuti projekat se intenzivno pripremao kroz suradnju između Općine Tuzla i Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške, a koji je implementirao BIT Centar Tuzla.

Sa razvojem novih tehnologija u Tuzli ovo je bio očekivani slijed događaja, te smo kao prvi grad u BiH, postali uzor drugima.

Projekat „Tuzla Wireless City“ je zamišljen kao besplatna usluga svim ljudima, u prvom redu mladima, đacima, studentima i naravno turistima, kojima je pristup Internetu potreban za edukaciju, posao, pretraživanje ili za provjeru mail-a.

Mreža radi na  frekvenciji 2,4 GHz, Wi-Fi standard koji imaju skoro svi uređaji i svi korisnici koji imaju PDA uređaje, mobilne aparate i laptope sa mrežnom karticom mogu koristiti bežični Internet

Kako je od početka želja partnera bila da se ovom uslugom koristi što veći broj korisnika, dovoljno će biti na uređaju prepoznati mrežu pod imenom „Tuzla Wireless City“ i stisnuti connect.  Signal ove mreže moguće je uhvatiti u području oko BIT Centra, Fakulteta Elektrotehnike, Solnog Trga, Kapije, Pozorišta, Panonskih jezera, Korza, igrališta “Telex” i centralnog gradskog parka.
____________________________________________________________________________________________________________

Obavještenje za TWC