Započele aktivnosti “školskih patrola” za 2015 godinu.

Danas, 06.04.2015. godine, započeo je prvi ciklus „Školskih patrola“ za 2015. godinu, u organizaciji radne grupe „Pješak“.
Aprilske aktivnosti „Školskih patrola“ su započeli učenici osnovnih škola Brčanska Malta, Simin Han i Mramor.
Učenici su danas, zajedno sa članovima policijskih stanica Istok i Centar, dijeljenjem edukativnih letaka educirali učesnike u saobraćaju o posljedicama prekršaja koje su učinili. Edukativni letci, pripremljeni u saradnji sa MUP TK, PU Tuzla sadrže članove zakona koji propisuju sankcije za najčešće saobraćajne prekršaje.

Učenici petog razreda J.U.O.Š. „Simin Han“: Hrbat Elmedina i Avdić Mirza, su na pješačkom prelazu na sjenjaku u ulici 15. maj ,  zajedno sa službenikom policijske stanice Istok – Alić Mensur, upozoravili pješake na eventualne prekršaje dijeljeći im pritom edukativne letke.

Učenici četvrtog razreda J.U.O.Š. „Brčanska Malta“: Halilčević Ilma i Jović Jelena, su na pješačkom prelazu kod osnovne škole “Centar” u ulici Kulina bana zajedno sa službenikom policijske stanice Centar – Bajrić Nedžad, upozoravili pješake na eventualne prekršaje dijeljeći im pritom edukativne letke.
Fotografije sa današnjih aktivnosti “školskih patrola” će biti objavljene nakon završene prve sedmice aktivnosti.