Treća sedmica aktivnosti “školskih patrola” za oktobar 2014. godine

Dana 27.10.2014. godine, započela je treča sedmica aktivnosti „Školskih patrola“ za 2014. godinu, u organizaciji radne grupe „Pješak“.
Učenici su juče i danas, zajedno sa službenicima policije zaduženih za rad policije u zajednici, policijskih stanica Istok, Zapad i Centar, dijeljenjem edukativnih letaka educirali učesnike u saobraćaju o posljedicama prekršaja koje su učinili.
Edukativni letci, pripremljeni u saradnji sa MUP TK, PU Tuzla sadrže članove zakona koji propisuju sankcije za najčešće saobraćajne prekršaje.

Učenici četvrtog i petog razreda J.U.O.Š. „KŠC“: Robert Trgovčević , Lukas Nikolić,Andrea Kovačević,Renata Petrović,Mila Hrustić i Anja Mujagić na pješačkom prelazu kod osnovne škole “Centar” u ulici Kulina bana i na raskrsnici “kod Crveni 7” zajedno sa službenicima policijske stanice Centar – Ranko Josić i Nedžad Bajrić, upozoravili pješake na eventualne prekršaje dijeljeći im pritom edukativne letke.
Učenici četvrtog i petog razreda J.U.O.Š. „Mejdan“: Amila Hamzić,Azur Halilović,Emina Aljić i Kevin Jusić su na južnoj saobraćajnici u ulici Bosne Srebrene kod „Željezničke stanice“ i „RK Omega“ zajedno sa službenicima policijske stanice Zapad – Ana Filipović,Teufik Zoletić,Senahid Soljankić i Nermina Pavljašević upozoravili učesnike u saobraćaju na eventualne prekršaje dijeljeći im pritom edukativne letke.
Na priloženim slikama možemo vidjeti da su i građani zadovoljni radom  „školskih patrola“ pa traže i fotografisanje sa njima.