Druga sedmica aktivnosti “školskih patrola” za oktobar 2014. godine

Dana 20.10.2014. godine, započela je druga sedmica aktivnosti „Školskih patrola“ za 2014. godinu, u organizaciji radne grupe „Pješak“.
Učenici su juče i danas, zajedno sa službenicima policije zaduženih za rad policije u zajednici, policijskih stanica Istok, Zapad i Centar, dijeljenjem edukativnih letaka educirali učesnike u saobraćaju o posljedicama prekršaja koje su učinili.
Edukativni letci, pripremljeni u saradnji sa MUP TK, PU Tuzla sadrže članove zakona koji propisuju sankcije za najčešće saobraćajne prekršaje.
Učenici  petog razreda J.U.O.Š. „Pazar“: Lana Suljagić i Belmin Tučić, na pješačkom prelazu kod osnovne škole “Centar” u ulici Kulina bana i na raskrsnici “kod Crveni 7” zajedno sa službenicima policijske stanice Centar – Ranko Josić i Nedžad Bajrić, upozoravili pješake na eventualne prekršaje dijeljeći im pritom edukativne letke.
Učenici petog razreda J.U.O.Š. „Kreka“: Minela Paravlić , Bakir Šarić,Admelisa Vikalo i Amar Mulabečirović su na južnoj saobraćajnici u ulici Bosne Srebrene kod „Željezničke stanice“ zajedno sa službenicima policijske stanice Zapad – Nermin Suljetović,Mirhat Mujagić, Mirnes Husić i Ivica Pranjić, upozoravili učesnike u saobraćaju na eventualne prekršaje dijeljeći im pritom edukativne letke.
Učenica četvrtog razreda J.U.O.Š. „Sjenjak“: Mirela Imamović i Benjamin Suljić u ulici I Tuzlanske Brigade zajedno sa službenicima policijske stanice Istok – Nusret Mehić i Adnan Džulović , upozoravili pješake na eventualne prekršaje dijeljeći im pritom edukativne letke.
Na priloženim slikama možemo vidjeti da su i građani zadovoljni radom  „školskih patrola“ pa traže i fotografisanje sa njima: