Započeo drugi ciklus aktivnosti “školskih patrola” za 2014 godinu.

U ponedjeljak 13.10.2014. godine započeo je drugi ciklus „Školskih patrola“ za 2014. godinu, u organizaciji radne grupe „Pješak“.
Oktobarske aktivnosti „Školskih patrola“ su započeli učenici osnovnih škola Slavinovići, Centar i Miladije.
Učenici su 13, 14 i 15.10.2014 godine, zajedno sa članovima policijskih stanica Istok, Zapad i Centar, dijeljenjem edukativnih letaka educirali učesnike u saobraćaju o posljedicama prekršaja koje su učinili. Edukativni letci, pripremljeni u saradnji sa MUP TK, PU Tuzla sadrže članove zakona koji propisuju sankcije za najčešće saobraćajne prekršaje.
Učenici petog razreda razreda  J.U.O.Š. „Slavinovići“: Lamija Džulović, Aid Čahtarević, Arslan Jahić i Ines Šehić, su na raskrsnici “Sjenjak” u ulici 15. Maj  zajedno sa predstavnikom policijske stanice Istok – Hodžić Enver i Tunjić Ivan, upozoravili pješake na eventualne prekršaje dijeljeći im pritom edukativne letke.
Učenici četvrtog razreda J.U.O.Š. „Centar“: Nejla Mehanović i Harun Bešlagić, su na raskrsnici kod OŠ Centar i na raskrsnici “kod crveni sedam” zajedno sa predstavnicima policijske stanice Centar – Ranko Josić i Nedžad Bajrić, upozoravili pješake na eventualne prekršaje dijeljeći im pritom edukativne letke.
Učenici petog razreda J.U.O.Š. „Miladije“: Ajla Riđešić i Estin Zakomac, su edukovani o aktivnostima radne grupe “Pješak” u policijskoj stanici Zapad.

Na priloženim fotografijama možemo vidjeti da su i građani zadovoljni radom  „školskih patrola“ pa traže i fotografisanje sa njima: