Predstavljen Saobraćajno-prostorni koncept općine Tuzla

drawingOpćina Tuzla, JKP “Saobraćaj i komunikacije” Tuzla, u saradnji sa Centrom za ekologiju i energiju i Švicarskom projektantskom kućom “Metron” AG Zurich, odražali su za vijećnike Općinskog vijeća Tuzla, odnosno predsjednike klubova vijećnika, prezentaciju prvog dijela “Saobraćajno–prostornog koncepta općine Tuzla”. Saobraćajno-prostorni koncept općine Tuzla predstavlja koherentan i jedinstven okvir za dalje prostorno planiranje i razvoj saobraćajnog sistema općine Tuzla, objavljeno je na zvaničnom općinskom sajtu.
Prezentacija je obuhvatila analizu postojećeg stanja u prostoru, analizu mobilnosti i saobraćaja na području Općine Tuzla, te tri ekstremna scenarija razvoja sa mogućim očekivanim rezultatima, što čini kvalitetnu osnovu za donošenje Odluke u kojem pravcu treba usmjeriti razvoj saobraćajnog sistema općine Tuzl a. Svaki od navedenih scenarija je analiziran spram okolišnih, saobraćajnih, socijalnih i ekonomskih ciljeva što je poslužilo za utvrđivanje vizije budućnosti – “Tuzla je u Vašim rukama”.
Po završetku drugog dijela koncepta u dalje programiranje vizije razvoja, putem javne rasprave, biće uključena i šira javnost.