Treća sedmica prvog ciklusa “Školske patrole” april/maj 2014

Danas, 05.05.2014. godine, započela je treća sedmica prvog ciklusa „Školske patrole“ za 2014. godinu, u organizaciji radne grupe „Pješak“.
U trećoj sedmicu aprilskih aktivnosti „Školske patrole“ angažovani su učenici osnovnih škola Solina, Husino i Pasci.
Učenici su danas, zajedno sa službenicima policije zaduženih za rad policije u zajednici, policijskih stanica Istok i Zapad, dijeljenjem edukativnih letaka educirali učesnike u saobraćaju o posljedicama prekršaja koje su učinili. Edukativni letci, pripremljeni u saradnji sa MUP TK, PU Tuzla sadrže članove zakona koji propisuju sankcije za najčešće saobraćajne prekršaje.
Učenici petog razreda  J.U.O.Š. „Husino“: Tomić Adrijan i Purdić Eldar, su na pješačkom prelazu na raskrsnici kod “Omege” zajedno sa predstavnicima policijske stanice Zapad – Pavljašević Nermina i Soljankić Senahid, upozoravili pješake na eventualne prekršaje dijeljeći im pritom edukativne letke.
Učenici petog razreda J.U.O.Š. „Solina“: Mustačević Medina i Husić Eldin, su na pješačkom prelazu na Sjenjaku u ulici 15.maj zajedno sa predstavikom policijske stanice Istok – Enver Hodžić, upozoravili pješake na eventualne prekršaje dijeljeći im pritom edukativne letke.

Fotografije današnjih aktivnosti “Školskih patrola”: