Održano 15. saobraćajno obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola Tuzlanskog kantona ”Tuzla 2011”

U utorak, 26.04.2011. godine održano je 15. saobraćajno obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola Tuzlanskog kantona ”Tuzla 2011”.
Otvorenje takmičenja je održano u prostorijama Osnovne škole ”Centar”, koja je bila ovogodišnji domaćin takmičenja. Uvodnu riječ su održali Salković Ismet, profesor tehničkog odgoja i informatike, Ozren Božanović, predstavnik AMK “Tuzamk” Tuzla i Vedran Lakić, direktor JKP ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o Tuzla.

 

 

 

 

Nakon uvodne riječi takmičari su pristupili izradi teoretskog dijela takmičenja – ispita poznavanja saobraćajnih propisa.

 

 

 

 

Praktični dio, koji je podrazumijevao vožnju na poligonu spretnosti, upriličen je na prostoru parkirališta ”Panonsko jezero – Istok”, gdje su Pivara Tuzla i Tuzlanska mljekara (PPM), počastili učesnike takmičenja sokovima i jogurtima.


 

 

 

 

 

 

Nakon završetka tamičarskog dijela, komisija, koju su sačinjavali predstavnici AMK “Tuzamk” Tuzla, je izvršila zbrajanje bodova, nakon čega su proglašeni pobjednici. (Detaljnije informacije o rezultatima učesnika (bilten) biće objavljen na našem web-portalu u narednom periodu.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najboljim takmičarima i takmičarkama su uručene medalje, školama koje su ostvarile najbolji ekipni plasman uručeni su pobjednički pehari, dok je najbolje plasiranim takmičarima u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i školi koja je osvojila najbolji ekipni plasman, uručena posebna nagrada – bicikl. Sve nagrade je obezbijedilo JKP ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o Tuzla.