Prvi dan septembarskih aktivnosti “školskih patrola”

Danas, 10.09.2012. godine, započet je drugi ciklus akcije „školske patrole“ u organizaciji radne grupe „Pješak“. Semptembarske aktivnosti „školskih patrola“ su započeli učenici osnovnih škola Simin han, Novi grad i Mramor. Učenici (jedan dječak i jedna djevojčica iz svake škole) su danas, zajedno sa članovima policijskih stanica Istok, Zapad i Centar, dijeljenjem edukativnih letaka educirali učesnike u saobraćaju o posljedicama prekršaja koje su učinili. Edukativni letci, pripremljeni u saradnji sa MUP TK, PU Tuzla sadrže članove zakona koji propisuju sankcije za najčešće saobraćajne prekršaje.
Učenici petog razreda J.U.O.Š. „Simin han“: Alen Dahalić i Amina Fejzić, su danas u naselju „Bare“ zajedno sa predstavnicima policijske stanice Istok vršili radarsku kontrolu brzine vozila te dijeljenjem edukativnih letaka upozoravali učesnike u saobraćaju na posljedice brze vožnje.
Učenici šestog razreda J.U.O.Š. „Novi grad“: Meliha Muhanović i Kenan Jahić, su na pješačkom prelazu na Bulevaru upozoravili pješake na eventualne prekršaje dijeljeći im pritom edukativne letke.
Učenici petog razreda J.U.O.Š. „ Mramor“: Avdić Mahir i Beganović Mitheta, su u naselju Dobrnja također upozoravili pješake na eventualne prekršaje dijeljeći im pritom edukativne letke.