Kraj prve sedmice “školskih patrola”

Danas, 06.04.2012. godine, završena je prva sedmica akcije ”školske patrole”. Današnje aktivnosti članova “školskih patrola”, zajedno sa predstavnicima policijskih stanica  Istok, Zapad i Centar, bile su upozoravanje učesnika u saobraćaju na učinjene prekršaje dijeljenjem edukativnih letaka na kojima su istaknute kazne i posljedice za počinjene prekršaje.
Članovi saobraćajne sekcije iz osnovne škole “Slavinovići” su kod “Plave poliklinike” upozoravili učesnike u saobraćaju na obavezu korištenja sigurnosnog pojasa i sjedalica za bebe osobama koje u vozilu imaju dijete mlađe od 5 godina, te na posljedice prilikom upotrebe mobilnih telefona u vožnji.
Učenici iz osnovne škole “Centar” su kod “Doma mladih”, zajedno sa članovima policijske stanice Centar, također provjeravali posjedovanje sjedalica u vozilima koji prevoze dijecu mlađu od 5 godina.
Predstavnici osnovne škole “Miladije” su na Ircu kod “Euroherca” upozoravali građane na upotrebu sigurnosnog pojasa, sjedalica za bebe i na posljedice upotrebe mobilnih telefona tokom vožnje.