Prvi radni dan “školskih patrola”

Danas, 02.04.2012. godine, su počele aktivnosti „školskih patrola“ u organizaciji radne grupe „Pješak“. Ovu sezonu „školskih patrola“ su otvorile osnovne škole Novi grad, Slavinovići i Miladije. Učenici (jedan dječak i jedna djevojčica iz svake škole) su danas, zajedno sa članovima policijskih stanica Istok, Zapad i Centar, dijeljenjem edukativnih letaka educirali učesnike u saobraćaju o posljedicama prekršaja koje su učinili. Edukativni letci, pripremljeni u saradnji sa MUP TK, PU Tuzla sadrže članove zakona koji propisuju sankcije za najčešće saobraćajne prekršaje.
Učenici iz J.U.O.Š. „Slavinovići“ su upozoravali učesnike u saobraćaju na dvije lokacije danas, u naselju „Bare“ – gdje su vršili radarsku kontrolu, i u ulici 15. Maja – gdje su upozoravali pješake na eventualne prekršaje kao što su nepoštivanje semaforske signalizacije i prelaženje saobraćajnice izvan obilježenih pješačkih prelaza.
Učenici iz J.U.O.Š. „Centar“ su na autobuskoj stanici preko puta benzinske pumpe OMV upozoravali vozače na obavezu korištenja sigurnosnog pojasa dijeljeći im edukativne letke.
Učenici iz J.U.O.Š. „ Miladije“ su na raskrsnici kod SKPC „Mejdan“ također upozoravili pješake na eventualne prekršaje i dijelili im edukativne letke.