Prvi dan septembarskih aktivnosti “školskih patrola” 2013

Danas, 09.09.2013. godine, započet je drugi ciklus akcije „školske patrole“ u organizaciji radne grupe „Pješak“. Semptembarske aktivnosti „školskih patrola“ su započeli učenici osnovnih škola Centar, Slavinovići i Miladije.

Učenici su danas, zajedno sa članovima policijskih stanica Istok, Zapad i Centar, dijeljenjem edukativnih letaka educirali učesnike u saobraćaju o posljedicama prekršaja koje su učinili. Edukativni letci, pripremljeni u saradnji sa MUP TK, PU Tuzla sadrže članove zakona koji propisuju sankcije za najčešće saobraćajne prekršaje.

Učenici šestog razreda  J.U.O.Š. „Slavinovići“: Ajla Jahić i Emir Mešanović, su na pješačkom prelazu na Sjenjaku u ulici 15.maj zajedno sa predstavnicima policijske stanice Istok, upozoravili pješake na eventualne prekršaje dijeljeći im pritom edukativne letke.

Učenici petog razreda J.U.O.Š. „Centar“: Fejzić Irma i Dautović Nur, su na pješačkom prelazu kod osnovne škole “Centar” u ulici Kulina bana zajedno sa predstavnicima policijske stanice Centar, upozoravili pješake na eventualne prekršaje dijeljeći im pritom edukativne letke.

Učenici petog razreda J.U.O.Š. „ Miladije“: Besim Bosankić i Jovanović Anđela, zajedno sa predstavnicima policijske stanice Zapad vršili radarsku kontrolu brzine vozila te dijeljenjem edukativnih letaka upozoravali učesnike u saobraćaju na posljedice brze vožnje.