Obavjest o neradnom danu

Obavještavamo sve korisnike naših usluga da u skladu sa odredbama Zakona o praznicima, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je donijelo odluku da je srijeda, 25. novembar 2020. godine neradni dani, te državni organi, preduzeća i druga pravna lica neće raditi, s tim u vezi prostorije InfoPult i administrativne prostorije JKP “Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” doo Tuzla, neće radit, niti će se tog dana vršiti naplata korištenja javnih parkirališta Grada Tuzla.

Poboljšana rasvjeta u naselju Stupine

U cilju poboljšanja kvaliteta osvjetljenja javnih površina, a time i podizanja kvaliteta života građana, jučer su okončani radovi na zamjeni dotrajalih i energetski neefikasnih klasičnih svjetiljki u naselju Stupine. Na mjesto 139 natrijumskih i metal-halogenih svjetiljki, snage 150W, ugrađene su moderne, energetski efikasne LED svjetiljke snage 54W. Pored značajnih ušteda u utrošku električne energije, čime je godišnji račun za električnu energiju smanjen za preko 10.000 KM, nove LED svjetiljke su postigle i značajno bolje osvjetljenje prostora oko stambenih zgrada. Na ovaj način je prostor u naselju Stupine, od zgrade B3 do zgrade B9, uključujući i park te dječije igralište učinjen sigurnijim i ugodnijim za život. 

         
       

                                                                                        

RASVJETA PRIJE:

                                                                                        
RASVJETA POSLIJE:

 

 

Izmjena radnog vremena administrativnih prostorija i prostorija za naplatu i izdavanje parking karti

Obavještavamo sve korisnike naših usluga da će od utoraka 10.11.2020. godine, doći do izmjene radnog vremena administrativnih prostorija i prostorija za naplatu i izdavanje parking karti – Infopult (mjesečna, godišnja i povlaštena), radi svakodnevne dezinfekcije prostorija.

RADNO VRIJEME ADMINISTRATIVNE PROSTORIJE :
07:30 do 15:30 sati

RADNO VRIJEME PROSTORIJE INFOPULT :
07:30 do 15:30 sati (rad sa strankama od 09:00 do 14:00 sati)

Radno vrijeme administrativnih prostorija i prostorija InfoPult za dan 06.11.2020. godine

Dana, 06.11.2020. godine, radno vrijeme administrativnih prostorija JKP “Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” d.o.o. Tuzla i prostorija InfoPult, će biti do 14,30 sati, zbog dezinfekcije prostorija, a po naredbi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona donesenim u petak 7. avgusta 2020. s ciljem sprječavanja širenja zarazne bolesti COVID-19.

NAREDBU MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Radno vrijeme administrativnih prostorija i prostorija InfoPult za dan 30.10.2020. godine

Dana, 30.10.2020. godine, radno vrijeme administrativnih prostorija JKP “Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” d.o.o. Tuzla i prostorija InfoPult, će biti do 15,00 sati, zbog dezinfekcije prostorija, a po naredbi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona donesenim u petak 7. avgusta 2020. s ciljem sprječavanja širenja zarazne bolesti COVID-19.

NAREDBU MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Održavanje vertikalne i semaforske signalizacije

U proteklom periodu 2020. godine, uposlenici sektora za održavanja horizontalne i vertikalne signalizacije JKP “Saobraćaj i komunikacije-Tuzla”, su na području Grada Tuzla vršili održavanje vertikalne i semaforske signalizacije, i to:

– Ugradnju i čišćenje semaforskih LED sijalica;
– Ugradnju novih i obnavljanje oštećenih saobraćajnih znakova;
– Ugradnju zaštitnih metalnih subića;
– Saniranje oštećenih stubova javne rasvjete;
– Obnavljanje oštećenih gumenih usporivača brzine;
– Ugradnju mehaničkih potapajućih stubića.

Iscrtavanje horizontalne signalizacije bojom i hladnom plastikom

U proteklom periodu 2020. godine, uposlenici sektora za održavanja horizontalne i vertikalne signalizacije JKP “Saobraćaj i komunikacije-Tuzla”, su na području Grada Tuzla izvršili iscrtavanje horizontalne signalizacije, i to:

– iscrtavanje središnje linije;
– BUS stajališta;
– TAXI stajališta;
–  iscrtavanje hladnom plastikom komplet južna i sjeverna saobraćajnica (pješački prelazi, zaustavne linije, strelice);
– ponavljanje iscrtavanja hladnom plastikom u djelovima ulica na kojima je izvršena rekonstrukcija, asvaltiranje (Kreka, Livnica, transvezala Irac-BKC, transvezala ulica Meše Selimovića).

Radno vrijeme administrativnih prostorija i prostorija InfoPult za dan 23.10.2020. godine

Dana, 23.10.2020. godine, radno vrijeme administrativnih prostorija JKP “Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” d.o.o. Tuzla i prostorija InfoPult, će biti do 15,00 sati, zbog dezinfekcije prostorija, a po naredbi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona donesenim u petak 7. avgusta 2020. s ciljem sprječavanja širenja zarazne bolesti COVID-19.

NAREDBU MOŽETE POGLEDATI OVDJE