Kraj prvog ciklusa akcije “školske patrole” za 2012. godinu

02.04.2012. godine počeo je prvi ciklus “školske patrole” u sklopu Radne grupe “Pješak” za 2012. godinu. Akcija “školske patrole” je trajala četiri sedmice, a u toku svake sedmice po jedna osnovna škola iz područja koje obuhvataju policijske stanice Centar, Istok i Zapad je obavljala aktivnosti kontrole poštovanja saobraćajnih propisa usmjerene na podizanje nivoa saobraćajne kulture u našem gradu. Aktivnosti tokom mjeseca aprila je imalo 12 osnovnih škola, a preostalih 14 će “školske patrole” nastaviti u septembru 2012. godine.
Današnjim aktivnostima učenici osnovnih škola “Tušanj” i “Bukinje” su zatvorili prvi ciklus akcije “školskih patrola” za 2012 godinu.
Članovi “školskih patrola”, učenici petog razreda Osnovne škole “Tušanj”: Avdagić Kemal i Mešić Dženana su u pratnji predstavnika policijske stanice Centar, u ulici “Šeste bosanske brigade” upozoravali učesnike u saobraćaju na obavezu vezanja sigurnosnog pojasa, a pješake na eventualne prekršaje dijeljeći pritom edukativne letke.
Učenici četvrtog razreda Osnovne škole “Bukinje”: Maida Omić i Mahir Pašić  su  u pratnji predstavnika policijske stanice Istok u ulici Bosne Srebrne upozoravali učesnike u saobraćaju na obavezu vezanja sigurnosnog pojasa, te vršili radarsku kontrolu vozila.