Obavještenje o stanju semaforske signalizacija na raskrsnici “Skojevska”

Obavještavamo sve sugrađane učesnike u saobraćaju da je dana, 13.03.2023. godine, došlo do kvara na semaforskom uređaju na raskrsnici “SKOJEVSKA”.
Tačnije, kvar se desio na upravljačkom uređaju, a zbog prirode kvara njegovo otklanjanje će trajati duže, jer se čeka intervencija proizvođača.

Ovom prilikom, molimo vozače i pješake koji se kreću pomenutom raskrsnicom na povećan oprez!

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Povodom obilježavanja državnog praznika – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, administrativne prostorije preduzeća JKP “Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” doo Tuzla, kao i prostorije INFO PULT, neće radit u srijedu, 1. marta 2023. godine, niti će se tog dana vršiti naplata korištenja javnih parkirališta Grada Tuzla.

Ovom prilikom svim građanima Bosne i Hercegovine upućujemo najiskrenije čestitke.

Privremena izmjena režima saobraćaja povodom obilježavanja Dana nezavisnosti na izletištu Ilinčica

U srijedu, 1.3.2023. privremena izmjena režima saobraćaja na Ilinčici

U cilju bezbjednije organizacije druženja na izletištu Ilinčica, koje se organizuje u okviru obilježavanja Dana nezavisnosti, u ulici Put Ilinčica na dionici od raskrsnice prema naselju Orašje do raskrsnice sa ulicom Krojčica, u srijedu, 1.3.2023. godine, u periodu od 07.00 do 17.00 sati, doći će do privremene izmjene režima saobraćaja za sva motorna vozila. Izmjena se odnosi na potpunu zabranu saobraćanja motornih vozila na gore navedenoj lokaciji.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA

UTORAK, 28.2.2023.

10,00                  ODAVANJE POŠTOVANJA I POLAGANJE VIJENACA NA SPOMEN OBILJEŽJA

         Polaganje vijenaca na spomenik Partizanskim brigadama                                                    

         Polaganje vijenaca na spomenik Zlatnim ljiljanima

         Polaganje vijenaca na spomenik poginulim   braniteljima Tuzle i BiH 1992. – 1995.

         Polaganje vijenaca na groblju civilnih žrtava

CEREMONIJALNI PLATO SLANA BANJA

11,00                 SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA TUZLA NARODNO POZORIŠTE TUZLA

SRIJEDA, 1.3.2023.

12,00 – 14,00     DRUŽENJE U POVODU 1. MARTA DANA NEZAVISNOSTI  BOSNE I                                                                            HERCEGOVINE PLATO ISPRED DOMA PRIRODE NA ILINČICI

Izmjena signalnog plana na raskrsnici Pašabunar

Obavještavamo sve vozače i pješake da je na raskrsnici “Pašabunar” izvršena izmjena signalnog plana saobraćaja, te se saobraćaj iz pravca Solane, tj. Irca prema centru grada i skretanje prema naselju Pašabunaru izvodi istovremeno.
Ovim putem molimo vozače, koji se kreću iz pravca Irca i skreću prema naselju Pašabunar, da poštuju postavljenu vertikalnu signalizaciju, jer ovom izmjenom dolazi do preklapanja sa suprotnim pravcem.

KAKO PRAVILNO UNIJETI REGISTARSKE OZNAKE ZA PLAĆANJE USLUGE PARKIRANJA PUTEM SMS-a I APLIKACIJE ZA MOBILNO PLAĆANJE

Prema pravilniku o registriranju vozila, iz Službenog glasnika BiH, broj 53/22, DIO ČETVRTI – REGISTARSKE TABLICE, OBLIK, BOJA, SADRŽAJ, VRSTA I KVALITET MATERIJALA – Član 26. (Registarske tablice) iz tačke (1), stoji:

Registarske tablice za motorna i priključna vozila su bijele boje, oivičene crnom linijom, sa registarskom oznakom motornog vozila koja se sastoji od:

Najčešći problem je u unosu teksta u SMS poruku, te se umjesto prvog slova, najčešće slovo “O”, upiše broj “0” nula, te je takvim unosom napravilno uplaćena usluga parkiranja putem SMS-a, i vozilo koje je parkirano na javnom parkiralištu se smatra da je bez važeće parking karte, te je vozilo u prekršaju.

Unos registarskih tablica za kontrolu ispravnosti i važenja parking karte, se vrši isključivo kako je definisano navedenim pravilnikom, te NAPOMINJEMO korisnike naših usluga da obrate pažnju prilikom unosa registarskih oznaka, kada je u pitanju plaćanje usluge parkiranja putam SMS-a i pravilnog unosa kada je u pitanju aplikacija za mobilno plaćanje.

Na primjeru ispod su prikazana dva karakter, kod kojih se može desiti prilikom unosa nepravilnosti.

Obavjest o početku naplate javnog parkirališta u ulici “Albina i Franje Herljevića br.14”

Obavještavamo korisnike naših usluga da postupajući prema upustvu o izmjeni i dopuni Uputstva o izmjeni i proširenju postojećih i određivanju novih zona parkiranja na području grada Tuzla, od ponedeljka 09.01.2023. godine, počinje naplata parkiranja na novom javnom parikralištu “Albina Herljevića br.14” u Tuzli, u ulici Albina i Franje Herljevića br.14.

Predmetno parkiralište je kategorisano u ZONU “2” sa radnim vremenom od 07 do 22 sata.

Cijena parkiranja za 1 sat – 0,50KM
Cijena dnevne karte  – 4,00KM
Cijena mjesečne karte za ZONA “2” – 40,00KM
Cijena godišnje karte za ZONA “2” – 400,00KM

Takođe, napominjemo da stanari koji stanuju u neposrednoj blizini javnog parkirališta “Albina Herljevića br.14”, mogu izvršiti kupovinu i dobiti informacije o povlaštenim stanarskim kartama u prostorijama InfoPulta.

Obavjest o izmjeni režima saobraćaja za novogodišnje praznike


Obavještavamo sve stanare, vozače i korisnike poslovnih prostora i parkirališta koji gravitiraju ulicama Atik Mahala i Stari Grad, da će u povodom obilježavanja Nove godine, 31.12.2022. godine, od 07.00 sati do 01.01.2023. godine do 03.00 sati, biti obustavljen saobraćaj i onemogućeno parkiranje vozila u predmetnim ulicama i parkiralištu, samo vozilima sa odobrenjem izdatim od strane Gradske uprave je omogućeno kretanje predmetnim ulicama.

U navedenom periodu Vas upućujemo na korištenje alternativnih parkirališta Trg Slobode, Kojšino i Jezero Zapad.

Hvala na razumjevanju i pomoći!

JKP „Saobraćaj i komunikacije-Tuzla“ d.o.o. Tuzla

Obavjest o izmjeni načina naplate i radnog vremena za javno parkiralište Prigradska autobuska stanica

Obavještavamo korisnike naših usluga da je dana, 02.12.2022. godine, završena rekonstrukcija javnog parkirališta Prigradska autobuska stanica, te je došlo do izmjene iz zatvorenog u otvoreno javno parkiralište.

Takođe, napominjemo da će se u narednom periodu naplata vršiti od 07.00 do 22.00 sata, a naplata će se vršiti isključivo putem parking aparata i SMS naplate parkirališta.

Rekonstrukcijom je povećan kapacitet na 200 parkirnih mjesta, i regulisano je kretanje motornih vozila, tačnije ulaz koji se nalazi kod Sonilux, i izlaz koji se nalazi kod Srpske pravoslavne crkve.

Molimo korisnike naših usluga, da obavezno poštuju kretanje motornih vozila na osnovu postavljene horizontalne i vertikalne signalizacije, koja je postavljena na kompletnom području javnog parkirališta Prigradska autobuska stanica.

Obavjest o neradnim danu

Obavještavamo sve korisnike naših usluga da u skladu sa odredbama Zakona o praznicima, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je donijelo odluku da je petak, 25. novembar 2022. godine neradni dani, te državni organi, preduzeća i druga pravna lica neće raditi, s tim u vezi prostorije InfoPult i administrativne prostorije JKP “Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” doo Tuzla, neće radit, niti će se tog dana vršiti naplata korištenja javnih parkirališta Grada Tuzla.