Šesnaesti dan aprilskih aktivnosti “školskih patrola” 2014

Danas, 12.05.2014. godine, nastavljene su aktivnosti „Školskih patrola“ za 2014. godinu, u organizaciji radne grupe „Pješak“.

Učenici su danas, zajedno sa službenicima policije zaduženih za rad policije u zajednici, policijskih stanica Istok, Zapad i Centar, dijeljenjem edukativnih letaka educirali učesnike u saobraćaju o posljedicama prekršaja koje su učinili. Edukativni letci, pripremljeni u saradnji sa MUP TK, PU Tuzla sadrže članove zakona koji propisuju sankcije za najčešće saobraćajne prekršaje.

Učenici četvrtog razreda J.U.O.Š. „Mihatovići“: Bašić Ajla i Muhić Hamed, su na pješačkom prelazu na raskrsnici kod OŠ “Centar” i raskrsnica kod “Crveni 7” zajedno sa službenikom policijske stanice Centar – Bajrić Nedžad, upozoravili pješake na eventualne prekršaje dijeljeći im pritom edukativne letke.

Učenici četvrtog razreda J.U.O.Š. „Kiseljak“: Grbić Azra i Hasanbašić Ajdin, su na pješačkom prelazu na raskrsnici “Omega” zajedno sa službenicima policijske stanice Zapad – Pavljašević Nermina i Soljankić Senahid, upozoravili pješake na eventualne prekršaje dijeljeći im pritom edukativne letke.

Učenici petog razreda “Međunarodna osnovna škola”: Zornić Lorena i Ibrahimović Džan, su u ulici 1. tuzlanske brigade zajedno sa službenicima policijske stanice Istok – Enver Hodžić, Jahibašić Emir i Matović Vedran , upozoravili učesnike u saobraćaju o eventualnim prekršajima, na obavezu korištenja sigurnosnog pojasa i na posljedice prilikom upotrebe mobilnih telefona u vožnji, te obavezno korištenje dječijih sjedalica ako se u vozilu nalaze djeca mlađa od 5 godina, i dijeljeći im pritom edukativne letke.

Fotografije današnjih aktivnosti “Školskih patrola”: