EKIPA TUZLANSKOG KANTONA ZAUZELA PRVO MJESTO NA DRŽAVNOM SAOBRAĆAJNO OBRAZOVNOM TAKMIČENJU 2011

1329-1307349305U subotu, 04.06.2011. godine, ekipa Tuzlanskog kantona zauzela 1. mjesto na Državnom saobraćajno obrazovnom takmičenju 2011, koje se održavalo u Ilidži.

Ekipu Tuzlanskog kantona činili su:
– Bešlagić Amir, vođa ekipe
– Imamović Zijad, član

te takmičari:
– Mrković Emina, iz OŠ Brijesnica, Doboj Istok
– Bešlagić Adin, iz OŠ Kreka, Tuzla
– Fajić Elma, iz OŠ Poljice, Lukavac
– Jusufović Abdulah, iz OŠ Sladna, Srebrenik
– Imširović Mirza, iz OŠ Kladanj
– Kolak Amina, iz OŠ Kladanj.
Napredak u odnosu na prošlu godinu je vidan.

Prošle godine, na državnom Saobraćajno obrazovnom takmičenju 2010, koje je održano u Grudama, u organizaciji Auto moto kluba Grude, ekipa Tuzlanskog kantona, u ukupnom plasmanu, osvojila je treće mjesto.
Ekipu Tuzlanskog kantona su činili: Bešlagić Amir, vođa ekipe, trener Imamović Zijad i takmičari: Murgić Alma, Berković Asim, Avdić Nijaz i Berković Elma. Na takmičenju su osvojili sljedeće rezultate:Murgić Alma, iz Poljica, osvojila je 2. mjesto i plasirala se na Evropsko takmičenje, koje se održavalo u Makedoniji,  Berković Asim, iz Kladnja, osvojila 3. mjesto, Avdić Nijaz, iz Brijesnice i Berković Elma, iz Kladnja, osvojili su 12. mjesto, svako u svojoj konkurenciji.
Ove godine, ekipa Tuzlanskog kantona je postigla najbolji rezultat do sada osvojivši prvo mjesto, a pet takmičara od ukupno deset vozilo je disciplinu “puž”, što znači da su osvojili maksimalan broj bodova.

U kategoriji djevojčica: Kolak Amina zauzela je 1. mjesto i plasirala se na Evropsko takmičenje, dok je Fajić Elmi pripalo 4. mjesto, a Mrković Emini 5. mjesto.

U kategoriji dječaka 1. mjesto osvojio je Imširović Mirza, a 2. Bešlagić Adin. Oba takmičara su se plasirala na Evropsko takmičenje, koje će biti održano, u septembru ove godine, u Parizu (Francuska). Jusufović Abdulah zauzeo je 10. mjesto sa samo 6 negativnih bodova.
Upravo ovakvi uspjesi su bili vodilja javnom komunalnom preduzeću ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o. Tuzla, kada je pristupilo organizaciji priprema za praktični dio takmičenja i suorganizaciji saobraćajno obrazovnog takmičenja u Tuzli. Svjesni smo potencijala, koji se krije u ovim mladim takmičarima i dalje ćemo pokušavati da im na svaki način pomognemo i podstičemo ih da nastave sa takmičenjem.
Pored postignutih rezultata, uspjeh predstavlja i činjenica, da se ove godine veliki broj djece prijavio i takmičio. Učešćem na ovakvim manifestacijama, kod učenika se razvija saobraćajna kultura od najranijeg doba, što nam je i bio cilj. JKP ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o. Tuzla će nastaviti da aktivno učestvuje u suorganizaciji saobraćajno obrazovnih takmičenja, kako bi učinilo saobraćajne sekcije i slične aktivnosti što popularnijim, a time stvorilo okruženje pogodno za podizanje saobraćajne kulture.