Završene aktivnosti “školskih patrola” za 2012. godinu

Drugi ciklus akcije “Školske patrole”  za ovu godinu je počeo 10.09.2012. Ova septembarska akcija je, na veliko razočarenje naših malih policajaca, trajala samo tri sedmice.
Danas, 28.09.2012. godine aktivnostima članova  učenika iz osnovnih škola “Dokanj”, “Husino” i “Pasci” završen je još jedan ciklus “školskih patrola”. Ponovne aktivnosti će se nastaviti u aprilu 2013. godine.
Učenici  J.U.O.Š. “Pasci”: Eldar Sofić i Bećirović Almedina, su na raskrsnici “Hotel Tuzla” i u naselju “Bulevar”, zajedno sa predstavnicima policijske stanice Centar dijeljenjem edukativnih letaka upozoravali pješake na njihove obaveze kao učesnika u saobraćaju, kao i na posljedice nepoštivanja saobraćajnih propisa namjenjenih pješacima.
Učenici  J.U.O.Š. “Husino”: Maja Marić i Željko Visić, su u ulici Bosne Srebrne, zajedno sa predstavnicima policijske stanice Zapad,  dijeljenjem edukativnih letaka upozoravali učesnike u saobraćaju na posljedice korištenja mobilnih telefona tokom vožnje.
Učenici J.U.O.Š. “Dokanj”: Ivan Jukić i Ana Marija Jukić, su u ulici Drugog korpusa, zajedno sa predstavnicima policijske stanice Istok vršili radarsku kontrolu brzine vozila te dijeljenjem edukativnih letaka upozoravali učesnike u saobraćaju na posljedice brze vožnje. Učenici su također upozoravali učesnike u saobraćaju na posljedice upotrebe mobilnih telefona tokom vožnje te na obavezu vezanja sigurnosnog pojasa i korištenja sjedalica za djecu vozačima koji u svojim automobilima imaju djecu mlađu od 5 godina. Pješake koji nisu prelazili na iscrtanom pješačkom prelazu također su upozoravali na njihove prekršaje dijeljeći im edukativne letke.