Prvi radni sastanak radne grupe „PJEŠAK“


U srijedu. 30.03.2011.godine, u prostorijama Uprave JKP ”Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” d.o.o., održan je prvi radni sastanak radne grupe ”PJEŠAK”, koja je formirana u cilju sprovođenja aktivnosti usmjerenih na povećanje sigurnosti pješaka. Radnu grupu ”PJEŠAK” sačinjavaju predstavnici JKP ”Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” d.o.o., Policijskih stanica Policijske uprave Tuzla (inspektori za saobraćaj i policajci za rad sa zajednicom), Aktiva direktora osnovnih škola općine Tuzla i Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Općine Tuzla.
Prva aktivnost radne grupe je planirana za april 2011. godine i sastoji su u formiranju ”školskih patrola”, u svim osnovnim školama na području Općine Tuzla. Članovi „školskih patrola“ će biti učenici 4. i 5. razreda, čiji će zadatak biti upozoravanje pješaka, koji počine prekršaj, na opasnosti i posljedice njihovih postupaka, te dijeljenje edukativnih letaka.
Svakoj ”školskoj patroli” će se pridružiti po jedna saobraćajna patrola, koja će pomagati članovima ”školskih patrola” u radu.
Saobraćajne sekcije osnovnih škola će edukativnim sadržajima propratiti sve aktivnosti ”školske patrole”, u cilju upoznavanja što većeg broja učenika sa saobraćajnim propisima.